Programul SpecialProf  dedicat profesorilor de informatica din invatamantul preuniversitar

Planurile pentru viitor includ, in noua era in care traim, mult mai multi factori de care trebuie tinut cont decat in urma cu numai 10 de ani. Evolutia tehnologiei, care devine tot mai mult o parte integrata din viata noastra, meseriile care se preconizeaza ca vor predomina dupa cel de-al patrulea proces de industrializare, capacitatea resursei umane de a face fata acestui val al nevoii de digitalizare si robotizare – sunt factori importanti.


 

Dezideratul nostru este dezvoltarea unei generatii de tineri capabili sa se adapteze la Industria 4.0, tineri cu aptitudini socio-emotionale, antreprenoriale si competente tehnice, acompaniate de o atitudine ce pune accentul pe invatarea continua pe tot parcursul vietii. Asta presupune, inainte de toate, cresterea relevantei invatarii in mediul lor de baza, scoala. Incurajam o invatare relevanta, sustinuta si practicata atat de elevi cat si de profesori, care poseda, pe langa abilitatea de a sti cum sa transmita mai departe cunostintele pe care le au, si o a doua caracteristica extrem de importanta: sa fie specialisti in domeniul lor.

Ne-am propus sa spijinim formarea profesorilor si a specialistilor din domeniul educatiei IT si asa a luat nastere proiectul SpecialProf, care isi doreste sa faciliteze accesul profesorilor de informatica din invatamantul preuniversitar la informatii si cursuri de specializare profesionala.

Am gasit sprijin si in acest demers in partenerii nostri – Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul UBB Cluj, care, incepand din 1 martie 2019, vor oferi unui numar de 18 profesori inscrisi in programul SpecialProf oportunitatea de a urma gratuit cursuri de specializare in domeniul IT, cursuri incluse in curricula Programului Postuniversitar de Pregatire si Formare Profesionala in Informatica, organizat de Facultatea de Matematica-Informatica, cu sprijinul NTT DATA Romania.

Training-urile vor fi sustinute de cadre didactice din Universitatea Babes-Bolyai, in amfiteatrele si laboratoarele pe care NTT DATA Romania si universitatea le pun la dispozitie, activitatea didactica fiind structurata in cursuri, seminarii si laboratoare ce cuprind atat notiuni teoretice, cat si cursuri practice. Continuturile cursurilor au fost gandite de cadrele didactice din UBB, impreuna cu specialistii NTT DATA Romania.


Training-urile de specializare se vor finaliza prin evaluarea si certificarea de catre Facultatea de Matematica – Informatica din cadrul UBB Cluj a noilor competente dobandite.


 

SpecialProf editia a 3-a: cursurile incep in 1 martie 2020

SpecialProf editia a 2-a: cursurile incep in 6 decembrie 2019

SpecialProf editia 1-a: cursurile incep in 1 martie 2019


Orarul si mai multe informatii referitoare la aceste cursuri incluse in Programul Postuniversitar de Pregatire si Formare Profesionala in Informatica organizat de Facultatea de Matematica–Informatica, sunt disponibile pe pagina Universitatii “Babes-Bolyai” aici.

Informatii despre inscrierea in programul SpecialProf  la adresa de e-mail: specialprof@dpit.ro