Atelierul nr.1
Start RoboClub! Prima întâlnire cu micii cursanți de la atelierul de robotică a fost plină de curiozitate și entuziasm 🙂 Mulțumim trainerului Marius care ne-a introdus astăzi în elemente de programare, senzori și motoare, și asistenților săi, colegii noștri voluntari Larisa, Razvan, Alex, Raul și Alin. Ne revedem sâmbăta viitoare!
Atelierul nr.2
La RoboClub, zilele de sâmbătă ni le petrecem relaxându-ne: astăzi am aflat cum permit senzorii de lumina identificarea codurilor de culoare și am învățat care sunt elementele de programare necesare pentru ca roboțelul să execute întoarceri cu pivot sau pirueta. Tu cum îți petreci sâmbăta?
Atelierul nr.3
Mereu vom avea câte ceva de învățat. Uneori înțelegem detalii tehnice despre senzorii de atingere, alteori ne uimesc cele mai simple lucruri: de unde vine lumina? Pentru Vlăduț, mezinul echipei RoboClub, sursele de lumină sunt soarele, becul și oamenii. 🙂 ❤️ Așadar, e important sa dăm power-on nu doar becului, ci și oamenilor care ne înconjoară. Să-i încurajăm să strălucească!
Atelierul nr.4
Fie că este vorba despre blocuri de variabile sau beaconi, noțiuni greu de explicat chiar și adulților, pentru Marius, trainerul RoboClub-ului, ”poate fi greu dar facem să fie simplu". Asta e atitudinea!
Atelierul nr.5
Cu pași mici spre visuri mari. Ghidând roboții să urmeze cu precizie benzile de culori, membrii RoboClub-ului sunt ghidați, la rândul lor, spre a deveni maeștri în programarea mașinăriilor.
Atelierul nr.6
Credeai că lilliecii sunt singurii care pot percepe ultrasunetele? Ei bine, la atelierul de robotică, senzorii care generează unde sonore și citesc ecourile se iau la întrecere cu biologia.
Atelierul nr.7
Cum intervin senzorii gyro în controlul mișcării roboților, însă și în navigația rutieră ori în funcționarea mașinilor de tuns iarba? E o întrebare la care tinerii noștri pasionați de robotică v-ar putea răspunde.
Atelierul nr.8
După atât timp petrecut la Roboclub, ce mai rămâne de învățat? Detaliile tehnice le avem perfecționate, e momentul să punem creativitatea la încercare și să începem munca la proiectul de final!
Atelierul nr.9
Nici nu știm câte provocări pot întâmpina copiii! 🙂 De data aceasta, pregătirile pentru prezentările finale le vin de hac. Uneori piesele nu stau la locul lor, alteori liniile de cod conțin erori, însă, până în ziua prezentării, fiecare va reuși să își îmblânzească roboțelul. Până la urmă, la asta se pricep cel mai bine pasionații RoboClub-ului!
Atelierul nr.10
La RoboClub, am crescut împreună! Am avut 10 ateliere la dispoziție în care să învățăm unii de la alții să programăm în cele mai creative moduri, să fim mai organizați, mai deschiși față de ideile celuilalt și mai inventivi. Weekend-ul acesta RoboClub a fost și pentru părinți, frați și surori, care au experimentat alături de noi bucuria de a descoperi scamatoriile roboțeilor realizați de primii absolvenți ai RoboClub-ului dpIT! Felicitari!
RoboClub,
testam inainte de prezentarile finale
.
RoboClub-iștii la Expoziția ”Descoperă-ți pasiunea în IT” 5.0
(23 octombrie 2019, cladirea FSEGA)
Prima noastră participare la o expoziție a fost o experiență de colecție…
”Cot la cot cu competiția” (absolvenții din Academia dpIT), ne-am prezentat proiectele vizitatorilor și presei aflate la eveniment, ne-am emoționat pe rând, dar ne-am și distrat pe măsură!