Expoziția aplicațiilor absolvenţilor DpIT 2021

Marți, 19 octombrie 2021, orele:16,00-18,00, Online

Viitorul se construiește de cei care ştiu să îşi transforme visurile în realitate, iar absolvenţii Academiei DpIT își adaugă cu succes pe listă și această abilitate.
Descoperiți aplicațiile care au surprins experți în recunoașterea inovației, vizitând standul fiecărei echipe în parte!

Echipe mentorate în
Fortech


Foodainer
este un recipient inteligent ce funcţionează pe baza unui cântar integrat. În momentul în care cantitatea produsului păstrat în recipient scade sub un anumit nivel, utilizatorul este anunţat prin intermediul aplicaţiei. Aceasta îi adaugă automat produsul pe lista de cumpărături şi totodată îi trimite o notificare sugestivă.

Vezi video promo

Intern Portal este prima aplicaţie dedicată exclusiv internship-urilor. Aceasta vine în ajutorul persoanelor care sunt la început de drum în carieră. Este o aplicaţie prietenoasă, prin care elevii, studenţii şi persoanele care vor să se recalifice pot găsi şi aplica pentru un internship în cel mai scurt timp. Totodată, aplicaţia se adresează şi companiilor care îşi pot face vizibilă oferta de internship într-un mediu uşor de folosit.

Vezi video promo

Majoritatea hotelurilor din ziua de azi folosesc o sumedenie de hârtii pentru foldere şi documente, lucru care nu este doar dăunător pentru mediu, ci este şi foarte ineficient. Hotelliste le oferă tuturor din industria hotelieră posibilitatea de a-şi organiza baza de date şi toate procesele din cadrul hotelului într-o manieră mai eficientă şi uşor de utilizat, toate acestea într-un singur loc.

Vezi video promo

Cât de des ți s-a întâmplat să dorești să te înscrii la o activitate de voluntariat, dar să nu găsești ceea ce ți se potrivește? Platforma VolunteerX te scapă de chinul acestei căutări care îți răpește mult timp și îți găsim rezultatele perfecte instant. Organizațiile și instituțiile pot adăuga oportunități de voluntariat/internship și îi contactează pe cei interesați. Dezvoltă-te și folosește timpul câștigat făcând bine societății. Te ajutăm să ajuți la rândul tău!

Vezi video promo

.

Echipe mentorate în
Bosch România

Roadout este aplicaţia care te ajută să rezolvi o problemă esenţială în trafic, şi anume locul de parcare. Interfaţa noastră prietenoasă îţi oferă posibilitatea de a vedea în timp real locurile de parcare disponibile în tot oraşul, dar mai ales cele apropiate ţie, în raport cu locaţia ta curentă. Odată selectat locul de parcare dorit, ai posibilitatea de a-l rezerva pentru 15 minute (cu posibilitate de prelungire în cazuri speciale), moment în care dispozitivul nostru hardware montat pe locurile de parcare din oraş se va asigura de blocarea acestuia în timpul selectat.

Vezi video promo

SmartDash Cart este noua inovație din domeniul cumpărăturilor. Produsul funcționează pe baza unui ansamblu de senzori și unități de procesare rapidă a datelor, cu o interfață interactivă ce permite gestionarea ușoară a cumpărăturilor. Utilizatorul vede în timp real sumarul cumpărăturilor, prețul total al produselor, bugetul alocat, cât și lista făcută în prealabil pe site-ul nostru. La finalul sesiunii plata este realizată instant fără trecerea pe la casele de marcat.

Vezi video promo

.

Echipe mentorate în
Accenture Industrial
Software Solutions

RiverGuard este un proiect de monitorizare a nivelului apelor şi de alertare în caz de inundaţii. Folosind senzori de ultrasunete şi detecţie a apei încercăm să alertăm posibilele situaţii de hazard provocate de ploi abundente.

Vezi video promo

SafeWay este un sistem amplu de siguranță care cuprinde diferite funcționalități, conceput pentru a vă ajuta să conduceți mai sigur, protejându-vă atât pe umneavoastră cât și pe cei din jur. Este realizat folosind tehnologii de ultimă generație, cum ar fi inteligența artificială.

Vezi video promo

.

Echipe mentorate în
Nagarro

Drivital este creat cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere produse din cauza oboselii sau a neatenției șoferului. Camera de pe bord monitorizează activitatea conducătorului auto şi, dacă e cazul, trimite un mesaj sonor șoferului pentru a-i solicita să-și sporească atenția la drum.

Vezi video promo

RReports este o aplicație menită să faciliteze comunicarea dintre cetățeni și primării, astfel aceștia pot să trimită sesizări către administrațiile locale într-un mod simplu și rapid, direct de pe telefonul mobil. Întâmpinați de un design intuitiv și modern, semnalarea problemelor este mai încurajatoare ca niciodată, urmând ca după trimitere, rapoartele cu probleme să fie văzute pe platforma primăriilor, în care acestea pot să trimită un răspuns cu statusul acesteia către utilizatorul care a semnalat-o.

Vezi video promo

Writeboard este o platformă all-in-one, care sporește productivitatea, prin îmbinarea elementelor necesare trecerii de la scrierea pe hârtie la cea digitală. Aplicația este adresată, în mod special, sistemului educațional, datorită modului eficient și modern de a lua notițe pe care îl propune, salvând astfel timpul irosit oscilând între platforme.

Vezi video promo

.

Echipă mentorată în
Betfair România Development

Nimble este o aplicație dezvoltată cu scopul de a eficientiza atât activitatea angajaților unui restaurant, cât și cea a clienților, pentru ca orice ieșire în oraș să fie mai plăcută.

Vezi video promo

Echipă mentorată în
endava

FlyBox este un produs caracterizat de un dispozitiv intuitiv care se poate atașa ușor de o suită întreagă de drone comercial valabile și două aplicații: una destinată utilizatorilor și una destinată celor care vor trimite produsul. În acest mod, se va scurta în mod considerabil durata transportului.

Vezi video promo

.

Echipe mentorate în
.msg

Rezervările devin mult mai ușoare cu MyReservation. Căutarea fără sfârșit a meselor libere dispare. Rezervă acum la restaurantele tale favorite rapid și uşor! Instalează aplicația noastră și bucură-te cu adevărat de ieșirile cu prietenii!

Vezi video promo

Wallbox4Share este o aplicație menită să faciliteze găsirea rapidă a unei stații de încărcare pentru mașinile electrice. Oferim deținătorilor de Wallbox-uri șansa de a-și crea un venit suplimentar prin împărtășirea acestora cu cei care au nevoie să-și încarce mașina electrică.

Vezi video promo

.

Echipă mentorată în
inventiff

Kostoom este o aplicație destinată persoanelor aflate în grabă sau care nu știu cum să se îmbrace pentru un anumit eveniment. Cu ajutorul inteligenței artificiale, utilizatorul își poate scana ușor hainele din dulap, iar aplicația îi va genera o ținută completă în doar câteva secunde.

Vezi video promo

Echipă mentorată în
MARQUARDT

BrukBike este o aplicație menită să facă viața bicicliștilor mult mai ușoară. Utilizatorii aplicației pot vizualiza pe hartă toate rastelurile din oraș și câte locuri disponibile are fiecare, identificarea locurilor de parcare libere fiind realizată prin folosirea senzorilor cu ultrasunet amplasați pe rastel. Astfel, bicicliștii găsesc mult mai repede un loc de parcare, lăsându-și bicicleta într-un loc sigur și scăpând de griji.

Vezi video promo

.

Echipe mentorate în
ScanStart

Aplicația MyTree este menită să contribuie la reducerea dioxidului de carbon din aer. Utilizatorii pot adopta mai mulți copaci alegându-și dintr-o bază de date care se modifică în timp real. Astfel, copacii pot fi monitorizați de către utilizatori, care vor primi și o notificare atunci când senzorii semnalizează necesitatea îngrijirii copacului prin udare.

Vezi video promo

 

Credem cu tărie că ține de fiecare dintre noi să ajutăm generația care ne construiește deja ziua de mâine să își atingă potențialul, iar colegii noștri Team Angeli și Angeli au jucat, alături de mentori, un rol esențial în rezultatele echipelor din acest an, aşadar le mulțumim în mod special şi voluntarilor dpIT: Ada Birtocian, Andreea Ploscar, Paul Andreica, Andreea Bucur, Andrei Cătineanu, Codruţa Jurcan, Diana Zaha, Lavinia Cîmpean, Mihnea Gogu, Ramona Ghilea, Răzvan Horhat şi Carina Oprean.