Descopera-ti pasiunea in IT – 2015


Editia 2015 a programului “Descopera-ti pasiunea in IT” a fost dezvoltata integral cu sprijinul firmei FORTECH in colaborare cu partenerii educationali: Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul National „Emil Racovita”, Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” si Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj.

Formatul programului s-a axat pe trei componente principale. Prima componenta a constat in sesiuni de training ce au abordat diverse continuturi tehnice cat si aspecte legate de lucru in echipa sau comunicare. Acestea au fost intercalate cu sesiuni de mentorat. Componenta practica pe care a pus accent programul a constat in dezvoltarea de proiecte pe sarcini de lucru reale, sub indrumarea programatorilor cu rol de mentori din Fortech.

In etapa finala a programului elevii au avut sansa de a-si prezenta proiectele in cadrul unui concurs de proiecte care a continut atat probe individuale cat si probe de echipa. Acestea au fost evaluate de o comisie formata din reprezentanti ai mediului universitar prin prezenta Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a mediului preuniversitar si a mediului de business.

Gandit ca un program de orientare in cariera, editia 2015 a programului a reunit 160 de elevi din clasele IX-XI care s-au coagulat in 32 de echipe, peste 20 de profesori si traineri, 32 de programatori si 4 ingineri QA cu rol de mentori. Pe durata programului elevii au beneficiat gratuit de 120 de ore de training, de sprijinul voluntar al mentorilor, iar la final au fost acordate premii in valoare de peste 6.000 de euro, constand in laptopuri, tablete si smartphone-uri.

In prima parte a festivitatii s-au acordat diplomele de absolvire pentru 114 elevi, care au finalizat programul in urma concursului, iar in a doua parte au fost acordate premii.Pe langa cele 3 echipe premiate pentru locurile I, II si III, au mai fost acordate alte 22 de premii speciale atat elevilor care s-au remarcat la probele individuale cat si echipelor care au impresionat juriul la proba de proiect.

Data de 21 septembrie a marcat incheierea cu succes a editiei 2015 ce s-a desfasurat in perioada martie-septembrie 2015.Festivitatea de incheiere a editiei, gazduita de Facultatea de Matematica-Informatica, a constituit un prilej de discutii pe tema educatiei in IT, intre cei mai importanti reprezentanti ai mediului clujean interesati de conturarea ofertei educationale in sfera IT: Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica, Inspectoratul Scolar Judetean si reprezentantii firmelor de IT prezenti.