Descopera-ti pasiunea in IT (D.P.I.T)

Sustinem educatia si dezvoltarea in IT si ne dorim, prin activitatile noastre, sa contribuim la cresterea numarului tinerilor care aleg sa urmeze o cariera in IT si la recunoasterea Clujului ca important centru de educatie si dezvoltare in IT.
Consideram ca este necesara investitia in dezvoltarea ecosistemului de IT, dincolo de propria unitate scolara, universitate sau companie – o evolutie ca industrie si nu una singulara – si ne propunem sa formam structuri de colaborare intre mediul de business, invatamantul preuniversitar si universitar, comunitate si alte organizatii, in vederea sustinerii si promovarii educatiei practice in randul tinerilor, prin contactul direct cu proiectele reale si cu modul de lucru intr-o companie, stimuland astfel conturarea unui parcurs profesional.
Credem in necesitatea de a investi in dezvoltarea unei generatii de tineri constienti ca reusitele sunt rezultatul muncii in echipa, capabili sa creeze valori precum produse viabile, si ne concepem proiectele astfel incat sa oferim tinerilor posibilitatea de a se dezvolta in spiritul valorilor: inovatie, antreprenoriat, munca in echipa, responsablitate.


 

Liliana Stefan-Cazacu, Presedinte Asociatia DpIT: “Suntem fericiti ca am reusit sa dezvoltam un program orientat pe termen lung, usor de replicat si cu efecte benefice la nivelul comunitatii. Echipa “Descopera-ti pasiunea in IT” este o formata in 2018 din 12 firme de IT, 14 licee din 4 judete, 2 institutii reprezentative ale invatamantului clujean academic si preuniverstar, si bineinteles – Asociatia DpIT – organizatorul programului. Insa, in spatele acestor cifre si nume, se afla oameni. Oameni care au raspuns apelului nostru pentru ca doresc sa investesca in educatia tinerei generatii de IT. Ei sunt CEO’s, developeri, profesori, traineri etc., oameni care au ales sa sprijine elevii oferindu-le din timpul lor, din cunostintele lor, din experienta lor – o bucatica din viata lor! – si o fac cu mult suflet si pasiune. Le multumim.”

Programul de educatie practica ”Descoperă-ți pasiunea în IT” dedicat liceenilor, aflat in 2018 la cea de a 4-a editie, este proiectul de referinta al Asociatiei D.P.I.T, fiind realizat prin efortul comun al mediului scolar, academic si privat.


 

Calin Vaduva, CEO Fortech: “Descopera-ti pasiunea in IT” reprezinta un program de suflet atat pentru mine personal cat si pentru Fortech. Este un program bazat pe practica si mentorat care ofera copiilor posibilitatea sa interactioneze cu mediul real de lucru din cadrul unei companii de IT si sa experimenteze importanta muncii in echipa intr-un proiect software. Rezultatele obtinute la finalul fiecarei editii, masurate in special prin calitatea proiectelor realizate de elevi, ne motiveaza sa continuam investitia in educatie, intrucat credem in potentialul noii generatii.

Cristian Mates, COO NetMatch: “Prin Descopera-ti pasiunea in IT liceenii constientizeaza foarte devreme cat de importante sunt munca in echipa, comunicarea dar si performanta si competitivitatea…toate atat de necesare in zilele noastre in IT. Credem ca liceenii merita o experienta practica, indrumati de mentori obisnuiti cu ceea ce inseamna un produs IT de la A la Z, si ne simtim mandri ca suntem in acest proiect, ca putem sprijini copiii pasionati de IT sa aiba parte de o astfel de experienta.”

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania: “Ne alaturam si in acest an programului “Descopera-ti pasiunea in IT” deoarece consideram ca in aceasta industrie vor exista si in viitor oportunitati pentru dezvoltare profesionala. Este important ca elevii sa ia o decizie informata si in cunostinta de cauza legata de cariera lor in IT.”


 

Voicu Oprean, CEO AROBS Transilvania Software: „Atunci cand sunt pusi in situatia de a crea ceva, elevii nu doar ca pot veni cu idei inedite de aplicatii, ci isi cauta sursa de inspiratie in comunitatea in care traiesc, pentru ca simt nevoia sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta. Abordarea lor ne da increderea ca ceea ce invata la cursurile de antreprenoriat pe care AROBS le ofera in cadrul programului, dar si cunostintele pe care le dobandesc atunci cand trec la mentoratul tehnic le va intari dorinta de a se dezvolta pentru a face ceva pentru comunitatea lor. Noi, companiile care ii sustinem in acest moment, speram sa avem alaturi de noi, peste cativa ani, niste colegi responsabili, cu o gandire antreprenoriala, care vor da poate viitorul Facebook.”

Cosmin Neag, CTO ArtSoft Consult: Proiectul „Descopera-ti pasiunea in IT” ne ofera posibilitatea sa sustinem liceenii in primii pasi spre o cariera in tehnologia informatiei si sa contribuim la educatia lor. Suntem alaturi de ei pe masura ce descopera industria, punerea in practica a ideilor, etapele unui proiect software si lucrul in echipa. Credem ca educatia si instruirea tinerei generatii este esentiala în dezvoltarea comunitatii de IT din Cluj.


 

Ovidiu Pintea, Managing Partner Optima Group: “Ne alaturam grupului de sustinatori ai programului „Descopera-ti pasiunea in IT” cu increderea ca generatiile tinere actuale si viitoare vor reusi sa aduca un plus de umanitate, culoare si pasiune intr-o profesie atat de frumoasa – dar deloc facila – precum cea de IT-st.”

Gabriel Lupas, Director Qubiz: „A fi un bun profesionist implica mult lucru in echipa, o excelenta comunicare cu toti cei implicati in procesul de dezvoltare si o balanta echilibrata intre munca si viata privata. Ne-am alaturat acestui program din dorinta de a impartasi elevilor din experienta noastra si speram sa obtina rezultate bune si in acelasi timp sa se bucure de un mediu de lucru prietenos alaturi de colegii nostri.”

Paul Chirila, Managing Director Around25: “Sustinem proiectul “Descopera-ti pasiunea in IT” pentru ca dorim sa le oferim elevilor o experienta reala in ceea ce priveste dezvoltarea de produse digitale, deoarece, pe langa procesul de scriere a unui cod, toate celelalte aspecte care tin de intelegerea clientului, experienta oferita de produs si pozitionarea acestuia in piata sunt skill-uri critice in formarea viitoarelor generatii de antreprenori.“