Voicu Oprean
CEO AROBS Transilvania Software

“Niciodată nu e prea devreme să vorbim despre tehnologie, antreprenoriat, inițiativă și inovație, salutăm crearea unei grupe de tineri viitori IT-iști în Baia Mare și, implicit, extinderea proiectului Academia DpIT și în Maramureș.

Ne bucurăm că bifăm, cu ajutorul partenerilor noștri de la Asociația Descoperă-ți pasiunea în IT, și filiala noastră din Baia Mare, care împlinește, în 2019, trei ani de la înființare. Este o filială cu o expertiză foarte consistentă, cu oameni foarte bine pregătiți, așa că elevii băimăreni o sa aibă multe lucruri de învățat prin acest proiect”. (Declarație de presă la Deschiderea programului în Baia Mare, 18 iulie 2019)

 „Atunci cand sunt pusi in situatia de a crea ceva, elevii nu doar ca pot veni cu idei inedite de aplicatii, ci isi cauta sursa de inspiratie in comunitatea in care traiesc, pentru ca simt nevoia sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta. Abordarea lor ne da increderea ca ceea ce invata la cursurile de antreprenoriat pe care AROBS le ofera in cadrul programului, dar si cunostintele pe care le dobandesc atunci cand trec la mentoratul tehnic le va intari dorinta de a se dezvolta pentru a face ceva pentru comunitatea lor. Noi, companiile care ii sustinem in acest moment, speram sa avem alaturi de noi, peste cativa ani, niste colegi responsabili, cu o gandire antreprenoriala, care vor da poate viitorul Facebook.” (2017)